Könyvajánló

Ragadd magadhoz az erőd!

Önsegítő könyvek garmadáját találjuk ma a boltok polcain. Ezek a kötetek segítségünkre lehetnek elakadásainkban, sebeink gyógyításában, saját utunk megtalálásában, de valójában nagyon ritkák az olyan olvasnivalók, amik a hogyan kérdéseinkre is választ adnak. Üdítő kivételt képez közöttük Mastin Kipp – Ragadd magadhoz az erőd! című szerzeménye, mely komplett útmutatást ad ahhoz, hogy feloldhassuk belső blokkjainkat és magunkhoz ragadhassuk végre a már régen elveszített erőnket.

Kép: pexels

A könyv nem a könnyed nyári olvasmány kategóriájába tartozik, sokkal inkább azoknak íródott, akik készek arra, hogy nagyon komoly önismereti munkát folytassanak saját előrelépésük érdekében. A kötet szerzője szerint ugyanis valami olyasmi állhat az elakadásaink hátterében, amit mi magunk generálunk. Arra a következtetésre jutott, hogy a félelmeink azok, amik megakadályoznak minket abban, hogy valóban kiteljesítsük az életünket.

a legmélyebb félelmeid láthatatlanok, és a tudatod nélkül irányítják a mindennapi viselkedésedet.

A legegyszerűbb dolog tehát, amit tehetünk önmagunkért az, ha félreállunk végre a saját utunkból. Ezt persze sokan készséggel meg is tennék, ha tudnák, hogyan tegyék. Nos, a jó hír az, hogy Mastin Kipp könyve (majdnem) mindenre választ ad. A szerző által kidolgozott 40 napos önismereti utazás résztvevőjeként rálelhetünk a saját életcélunkra és ráállhatunk végre arra a pályára, ami a sikerhez vezet. Ehhez 4 fázison kell majd keresztülmennünk.

A négy fázis a következő:

I. Elindulás

Ezen a ponton rá kell jönnünk – a szerző szavával élve, hogy miért is vagyunk éppen halottak és, hogy milyen belső hiedelmek tartanak minket ebben az állapotban. Fel kell térképeznünk a megküzdési mechanizmusainkat, a történeteket, amiket magunknak mesélünk, a negatív érzéseket, amiket ezekhez társítunk. Ne ijedjünk meg, minden egyes nap csak egy feladatot kell teljesítenünk, egy témakört kell végigjárnunk. Ettől függetlenül, kendőzetlenül őszintén farkasszemet nézni önmagunkkal, hát az bizony nem lesz egy leányálom.

II. Beavatás

Miután nagyon bátran elindultunk az önismeret útján és már van némi rálátásunk a belső blokkokra, az Életcélunk kerül majd a középpontba. Rá kell jönnünk, hogy miért is élünk itt és most tulajdonképpen. Segítséget kapunk majd a határaink hatékony felállításához, a helyes erőhierarchia alkalmazásához, vagyis, hogy az életünkben az első helyen mindig nekünk kell állni, máskülönben, ha Isten áll az első helyen – elvont szektatagok, ha pedig az első helyen mások állnak helyettünk- akkor maximum mártírok lehetünk. Hogy miért van ez így, azt Mastin Kipp nagyon érthetően és rendkívül részletesen elmagyarázza a könyvben.

sokkal több vagy annál, mint amit eddig beléd sulykoltak.

III. Megpróbáltatás

Nos, hát, ha eddig nem éreztük volna úgy, hogy megpróbáltatások garmadáján kellett keresztülmennünk, akkor ezen a ponton, ami egyébként a program fele (21.nap), kissé nekikeseredhetünk a feladatnak. Ami nem olyan súlyos probléma, hiszen bármikor megállhatunk pihenni, csak ne adjuk fel – tudjuk jól, hogy mindig a hajnal előtt a legsötétebb az éjszaka. Felelősséget kell vállalnunk a sorsunkért, akkor is, ha egykor esetleg áldozatok voltunk – nem kell annak is maradnunk. Csak (újra) magunkhoz kell ragadnunk a saját erőnket.

Kép: lelekhatar_blog

Ha kedvet kaptál a könyvhöz, ide kattintva már meg is vásárolhatod.

IV. Hazatérés

Idáig eljutni hatalmas bátorságot és kitartást igényel, de nagyon megéri. Ebben a fejezetben már teljes mértékben az életfeladatunkra koncentrálhatunk és a gyakorlatban is alkalmazhatjuk az eddig tanultakat. A legfontosabb, amire ezután szükségünk lesz az a hit. A hit abban, hogy Isten, az univerzum – ki, miben hisz – pontosan tudja, hogy mit kell tennünk és segíteni fog minket abban, hogy meg is tehessük azt.

Nem tudod alátámasztani, hogy az álmod vagy a célod megvalósítható. Az agyad logikusan gondolkodó része a jövő lehetőségeit csak a múltban már megtörtént dolgokhoz tudja hasonlítani, éppen ezért olyan nehéz a kezdet.

Mastin Kipp sikerlistás szerző és Funkcionális Életvezetési Tanácsadó. Könyvét olvasva mindvégig az az érzése az embernek, hogy ő bizony tudja, hogy miről beszél. Nagyon felvillanyozó egyébként, hogy javasolja a hurráoptimizmus elkerülését, felhívja a figyelmet arra is, hogy bár jól hangzik és jól meg lehet élni annak hangoztatásából, de valójában munka nélkül nincs valódi siker és arra sem biztat, hogy kerüld el a negatív élményeidet. Sőt. A 40 napos utazáson résztvevők garantáltan két kézzel vájkálnak majd a múltjukban. De nem azért, hogy benne ragadjanak, hanem azért, hogy felépíthessék a tudatosabb énjüket és vele egy boldogabb életet.

Mindenki számára érhető nyelvezettel megírt, empatikus, inspiráló, kézzel fogható önsegítő – önfejlesztő könyv ez, ami az igazán bátor emberek számára íródott. Azoknak, akik készek elindulni egy teljesebb, sikeresebb élet felé.

Mit gondolsz, készen állsz rá? Ha a válaszod igen, akkor ezen a linken megvásárolhatod Mastin Kipp – Ragadd magadhoz az erőd! c. kötetét, mely hasznos társad lesz majd a sikerhez vezető úton.

Jó utazást kívánok neked!

Ha esetleg úgy érzed, még több segítségre lenne szükséged az önfejlesztéshez, akkor jó szívvel ajánlom neked Hozbor Vandát, itt megtalálod őt.

Ha pedig még több hasonló bejegyzést olvasnál, kövesd a Lélekhatár blogot Facebookon és Instán is.

Még szintén kedvelheted...